Hoe de beste kwaliteit honing te vinden

Honing

Hoe de beste kwaliteit honing te vinden

Honing, een natuurlijke zoetstof die voor zoveel dingen wordt gebruikt.

Het is een geweldige bron van vitamines, mineralen en antibacteriële eigenschappen die gunstig zijn voor het lichaam wanneer het in gematigde hoeveelheden wordt geconsumeerd. Er kunnen verschillende smaken van worden gemaakt en doordrenkt met kruiden of andere stoffen om het een unieke smaak te geven.

De beste manier om honing van goede kwaliteit te vinden, is door deze bij een lokale imker te kopen. Dit is een duurzame, ambachtelijke manier om honing van de hoogste kwaliteit te krijgen tegen een eerlijke prijs en steunt een lokale imker.

Let bij het kopen van rauwe honing op het woord "rauw" op het etiket en zorg ervoor dat het alleen uit de VS komt (glucosestroop omgezet in honing is gebruikelijk in andere landen). Dit type honing bevat meer voedingsstoffen dan honing op basis van verwerkte suiker, omdat het geen additieven of conserveermiddelen bevat.

Sommige biologische honing wordt ook minimaal verwerkt, maar het is belangrijk om voor de zekerheid het etiket goed te lezen. Sommige biologische honing kan gepasteuriseerd zijn, waardoor de gezonde pollen die aanwezig zijn in pure honing worden verwijderd.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat u de zuiverste honing krijgt die mogelijk is, is door online een zuiverheidstest uit te voeren klik hier. Er zijn enkele basistests om te controleren, maar een nauwkeurigere methode is NMR, die u kan vertellen of er verontreinigingen in het product zitten.

De NMR kan je bijvoorbeeld vertellen of er chemicaliën, conserveringsmiddelen of andere ingrediënten in het product zitten die slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Als alternatief kunt u een gratis online service gebruiken om de zuiverheid van uw honing te testen.

Meer informatie: Natuurlijk Westland